Catering met Italiaanse beleving
Zonnig Zuid beschikt over een buitenkeuken op wielen of zoals wij het zelf noemen VELDKEUKEN!
Door het open karakter van de veldkeuken hebben wij veel direct contact met de gasten, waarbij
het zwarte staal, eikenhout en de Big Green Egg's de veldkeuken een unieke uitstraling geven.
Catering op locatie
Catering op locatie ook dat kan bij Zonnig Zuid met dezelfde smaakbeleving als in de eetwinkel koken we op nagenoeg elke denkbare plek vanaf de VELDKEUKEN met dezelfde producten en ingrediënten die wij ook in de winkel verkopen, de winkel is dus eigenlijk onze voorraadkast. Kortom heb je iets te vieren van privé of bedrijfs BBQ, trouwerij, verjaardag of tuinfeest? En zin in een catering met Italiaanse beleving vanaf 20 personen komen we met de VELDKEUKEN naar je toe! Onze Chef(s) zijn van de partij met alle vers (voor)bereide gerechten en stoken de Big Green Egg's op en zorgen er voor dat alle monden gevoed worden. Wil je er ook graag (gekoelde) wijn & bubbels bij dat kan we hebben heerlijke dorstlessers in het assortiment.
Het enige wat je zelf moet regelen is de locatie en het uitnodigen van je gasten!
Italiaans Shared Tafeldinner
De gasten zitten aan lange gedekte tafels om samen te kunnen genieten en delen van een dinner in Italiaanse stijl. We beginnen met een SHARED ANTIPASTI een tafel vol met verschillende koude gerechtjes o.a gegrilde groentes, gerookte zalm, caprese, focaccia, vitello tonnato en carpaccio. Vervolgens het SHARED DINNER o.a melanzane alla parmigiana, gamba's, polpette, ravioli, porcetta arrosta. Afsluitend met een TIRAMISU de Italiaanse klassieker. Als extra afsluiter kunnen we ook een shotglaasje LIMONCELLO verzorgen. En om het plaatje echt compleet te maken kunnen we de tafel vullen met flessen wijn en waterflessen plat/bruis,.
Walking Dinner
5 gerechtjes welke staand uitgeserveerd worden. De gerechtjes al dan niet bereid op de Big Green Egg kan van alles zijn denk aan koude voorgerchtjes als buratta met gemarineerde tomatenmix, vitello tonnato of carpaccio van gerookte ribeye en warme gerechtjes: ravioli, risotto met gegrilde gamba's of bavette met gegrilde groente en gepofte rozemarijn aardappeltjes en ter afsluiting een heerlijk dessert.
Catering voor thuis
Vanaf 10 personen kun je zelf je Buffet samenstellen, voor als je het jezelf (lekker) gemakkelijk wilt maken. Verras je gasten met onze vers bereide gerechten uit ons ZZlab waar we koken met de fijnste ingrediënten. De gerechten worden opgemaakt op bruikleen schalen, deze graag zelf schoon retour brengen.
BORREL:
- Focaccia & Dips (aioli, tomaten tapenade, tonijn spread)
- Hummus (geroosterd & rauwe groente)
- Charcuterie (rauwe ham, droge worst, porcetta, salami, pickle)
- Vis (gerookte zalm, paling, makreel rilette, gamba spiesje, tonijn spread)
- Antipasti Plateau (smeersels, charcuterie, paling, kaas, olijven, pickle, crackers)
KOUD
- Caprese (buffel mozzarella, gemarineerde tomatenmix)
- Zalm (komkommer, horseralish saus, kappertjes, venkel pickle)
- Prosciutto & Meloen
- Carpaccio (gerookte ribeye, pesto, parmazaan, cipoline)
- Vitello Tonnato (kalfs rosbief, tonijnsaus, kappertjes)
- Groente salade (courgette, venkel, boontjes, tuinerwtjes, lente ui, vinaigrette)
- Geroosterde Kip salade (spitskool, wortel, paprika, ui pickle, komkommer)
- Pastasalade Verdura (geroosterde groente, olijven)
- Pastasalade Tonijn (paprika, boontjes, kappertjes, rode ui, tomaat)
- Pastasalade Salami (olijven, zontomaat, geroosterde groente)
- Bulgur salade (pompoen, feta, granaatappel, dadel, kappertjes, rode ui,
- Gepofte Kriel & Aioli
WARM
- Polpette (gehaktballetjes in tomatensaus)
- Pollo (geroosterde kip, courgette, gepofte paprika-tomatensaus)
- Lasagne Melanzane (aubergine, tomatensaus, parmazaan, buffelmozzarella)
- Lasagne Bolognese (ragù bolognese, courgette, bechamel, parmazaan)
Live BBQ-Buffet
FEESTJE! waarbij de veldkeuken het middelpunt is en gebruikt zal worden als onderdeel van een lopend koud&warm buffet
bestaande uit verschillede salades en side's, gegrilde groentes, melanzane parmigana en mac cheese. waarbij de chef live grild
en gedurende het feest het buffet aanvuld met kleine porties gegrilde kippendij, worst, hamburges, gamba's en bavette zodat
alles lekker sappig blijft. Als extra aanvulling kunnen we er ook mandjes met oesters bijzetten.
BBQ Festival style
BBQ maar dan net ff anders! Onze kok bereid 5 festivalgerechtjes in de Big Green Egg van hamburger op brioche tot een gamba spies, bavette, kippendij, broodje pork of de ZZ hotdog op piadina. Alle gerechtjes worden ten alle tijden geserveerd met bijpassend groente garnituur en waar nodig een sausje en om het geheel af te maken. Voor alleen maar bergen vlees en stokbrood moet je niet bij ons wezen.