Het assortiment van Zonnig Zuid Eetwinkel in Schagen

Bij ons vind je verse en (h)eerlijke producten voornamelijk afkomstig van kleine producenten uit Italië, Spanje en Frankrijk. Van kant-en-klaar voor lunch, borrel of diner tot de lekkerste ingrediënten om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Al onze producten zijn met zorg uitgekozen en daarbij is smaak altijd onze leidraad!

Lunch

Begin 2019 zal er meer bekend worden wat wij gaan doen rond lunchtijd!

Wisselende afhaalgerechten

Geen zin om te koken, maar wel behoefte aan een voedzame maaltijd. We hebben wisselende kant-en-klaar maaltijden, die door ons vers worden bereid. We werken met veel groenten en ingrediënten van mooie kwaliteit, daarbij is de winkel ons magazijn. De gerechten kan je zo uit het schap meenemen.

Nieuws

Binnenkort meer informatie.

Ingrediënten

Ons assortiment is in de loop der jaren samengesteld met bijzondere ingrediënten van hogekwaliteit. Zo hebben we Pasta soorten van Martelli, rijst voor paella en risotto, verschillende olijfoliesoorten uit de tap. Olijven, visconserven zoals tonijn uit blik van Orti, frisdrank van Fentimans, balsamico en allerlei azijnsoorten, sauzen, specerijen en kruiden, koffiebonen van Boot, thee van Pukka en ga zo maar door. Allemaal producten met een verhaal, en met een pure smaak want dat vinden we met z'n allen steeds belangrijker.

Charcuterie

Al onze vleeswaren worden kleinschalig geproduceerd door ambachtelijke charcutiers. Het vlees dat hiervoor wordt gebruikt, is voornamelijk afkomstig van varkens en runderen die in alle rust en met ruimte opgroeien. Ook worden de dieren gemest en geslacht waar ze zijn geboren. En dit alles proef je!

Wijn

We hebben een keuze gemaakt voor wijnen uit de wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië. Zonnig Zuid verkoopt wit, rosé en rood. Daarnaast hebben we diverse soorten dessertwijn, port en mousserende wijnen.


Onze wijnen zijn er in verschillende prijsklassen en stellen zowel de beginnende wijndrinker als de wat meer gevorderde wijndrinker tevreden. Laat u verrassen door onze bijzondere wijnen..

Speciaal Bier

Speciaalbier van Nederlandse bodem! Bij ons vind je onder andere craft bieren van de brouwers Moersleutel, Bird en Berging. Regelmatig houden wij ook bierproefavonden in ons proeflokaal.

Boerenkaas met beleving

Al heel wat jaren werken wij met een prachtig assortiment Nederlandse & buitenlandse kazen van Bourgondisch Lifestyle uit Beverwijk. Smaakvolle kazen die zich kenmerken door originaliteit en kwaliteit en grotendeels bereid zijn met volle rauw melk.


Vanaf het moment dat de kazen bij ons binnenkomen totdat ze de winkel verlaten, worden ze vertroeteld. Wij adviseren u graag over hoe u de kazen het beste kunt bewaren, presenteren en serveren. Zodat de smaken volledig tot hun recht komen en u kunt genieten van een (h)eerlijk en prachtig product.

Relatiegeschenken & de Zonnig Zuid cadeaubon

Voor zowel zakelijk als privé hebben wij verschillende opties. Zo staan er altijd geschenken klaar, of stel je je pakket samen. Kom langs in de winkel en wij adviseren je graag.


Weet u niet precies wat de gelukkige persoon leuk of lekker vindt? Geef dan de Zonnig Zuid-cadeaubon. Deze is er vanaf € 10,-. U kunt vanaf dat bedrag zelf de waarde bepalen. De cadeaubonnen zijn in onze winkel verkrijgbaar.

Big Green Egg

De Big Green Egg is in korte tijd gegroeid aan populariteit. Dat is geen wonder, want met de Green Egg wordt groente, vis en vlees langzaam en nauwkeurig gegaard zodat de karakteristieke smaak behouden blijft. Bovendien is de Green Egg duurzaam in gebruik, omdat de warmte door het deksel binnenin bewaard wordt. Houtskool gaat langer mee en genereert minder as. Bij Zonnig Zuid zijn we allang favoriet van de Big Green Egg!

Proeflokaal "UPSTAIRS"

Boven de winkel, op de eerste etage, is ons intieme proeflokaal. Aan een lange tafel hebben we plaats voor maximaal 12 (zittende) gasten.


Het proeflokaal is vanaf 10 personen te bespreken voor bijvoorbeeld een wijnproeverij, lunch, high tea, proeverij of vergadering.