Het assortiment van Zonnig Zuid Eetwinkel in Schagen

Bij ons vind je verse en (h)eerlijke producten voornamelijk afkomstig van kleine producenten uit Italië, Spanje en Frankrijk. Van kant-en-klaar voor lunch, borrel of diner tot de lekkerste ingrediënten om zelf aan de slag te gaan in de keuken. Al onze producten zijn met zorg uitgekozen en daarbij is smaak altijd onze leidraad!

Los GenietoZZ

De hartige borreltas gevuld met de lekkerste (homemade) borrelproducten uit de winkel! Hoe fijn geen keuzestress.


- Pavesi crackers

- Tomatentapenade

- Aioli

- Makreel rilette

- Gemarineerde groene olijven

- Charcuterie trio

- Boeren Goudse belegen

- Overjarige Alkmaar (brokkelkaas)

- Focaccia

- Chips


€ 35,00

Lekker Makkelijk

Geen zin om te koken maar wel trek in een voedzame maaltijd we hebben maaltijdsalades met carpaccio of serrano, bulgur salade met oa pompoen en feta. Zo verkopen we vanuit onze VRIES VERS kast huisgemaakte pastasauzen om zelf in een handomdraai een heerlijke pasta te maken oa ragu bolognese, sugo di salciccia, ossobuco maar ook heerlijke soepen oa tomaat, ui en prei-mosterd. Alle kant en klare gerechten worden door ons vers bereid zonder toeters en bellen maar wel met veel (verstopte) groente en ingrediënten van zeer mooie kwaliteit. De winkel is onze voorraadkast!

Nieuws


We zijn nu ook weer op dinsdag geopend.

Charcuterie

Al onze vleeswaren worden kleinschalig geproduceerd door ambachtelijke charcutiers. Het vlees dat hiervoor gebruikt, is afkomstig van varkens en runderen die in alle rust en met ruimte opgroeien in het land van verwerking. Bij ons vindt je onder andere uit Nederland de gedroogde worsten van  Brandt & Levi en de ambachtelijke gerookte Ribeye van Frank Smoke House. Vanuit Itali:e en Spanje hebben we oa

Lardo di Colonnata, Pancetta Stesa, Guanciale, Pata Negra, Prosciutto, Coppa, Serrano, Truffelsalami, Chorizo, Sopressa, Mortadella en Nduja.

Piadina

Italiaans platbrood belegd met heerlijkheden uit onze winkel. 


- Sopressa of Prosciutto, courgette, aioli, tomaat, rucola.

- Buffelmozzarella, tomaat, pesto en rucola. (vega)

- Hummus, paprika, courgette, aubergine, tomatensalsa, rucola. (vegan)

- Truffelsalami, cipoline, parmezaan, rucola. 

- Gerookte ribeye, pesto, cipoline, parmezaan, rucola.

- Vitello kalfsrosbief, tonijnsaus, kappertjes, tomatensalsa, rucola.


Bestellen? Ja graag bel o224-295906 of DM (instagram) 30 min van te voren maar binnen lopen kan natuurlijk ook

Piadina Special

Hamburger!
Pimontees rundvlees, courgette, ailoi, pancetta, tomatensalsa, rucola.

Wijn & Bubbels

We hebben een keuze gemaakt voor wijnen uit de wijnlanden Frankrijk, Spanje en Italië. Zonnig Zuid verkoopt wit, rosé en rood. Daarnaast hebben we diverse soorten dessertwijn, port en mousserende wijnen.


Onze wijnen zijn er in verschillende prijsklassen en stellen zowel de beginnende wijndrinker als de wat meer gevorderde wijndrinker tevreden. Laat u verrassen door onze bijzondere wijnen..

Speciaal Bier

Speciaalbier van eigen bodem!
Bij ons vind je onder andere craft bieren van de volgende Nederlandse micro brouwers Moersleutel, De Werf, Bird, De School.

Boerenkaas met beleving

Al heel wat jaren werken wij met een prachtig assortiment Nederlandse & buitenlandse kazen van Bourgondisch Lifestyle uit Beverwijk. Smaakvolle kazen die zich kenmerken door originaliteit en kwaliteit en grotendeels bereid zijn met volle rauw melk.


Vanaf het moment dat de kazen bij ons binnenkomen totdat ze de winkel verlaten, worden ze vertroeteld. Wij adviseren u graag over hoe u de kazen het beste kunt bewaren, presenteren en serveren. Zodat de smaken volledig tot hun recht komen en u kunt genieten van een (h)eerlijk en prachtig product.